"Кубок Антошки" об'єднує молоде покоління країни

На дитячий літній чемпіонат із тенісу, який щорічно проводиться в Одесі, приїхали юні спортсмени з Києва, Львова, Дніпра, Миколаєва, Луцька, Чернівців, Донецька, Севастополя, Луганська та інших міст України. 

2015 року за рішенням організаторів чемпіонат для хлопчиків і дівчаток у двох вікових категоріях був поділений на два окремі турніри: до 12 та до 14 років.

У старшій віковій групі чемпіонат тривав з 18 до 24 травня, у молодшій – з 1 до 7 червня.

На пресконференції в день урочистого відкриття чемпіонату Владислав Бурда зазначив, що присутність дітей з усіх регіонів України, включно з анексованим Кримом і східними областями, стала символом єдності країни всупереч політичним конфліктам. Саме спорт продемонстрував можливості для мирних і чесних змагань на противагу політичній агресії. Основним критерієм відбору для участі в турнірах став професіоналізм, а не умовні межі.

Наталія Логвиненко, старший тренер національної збірної команди України з тенісу, яка була присутня на обох чемпіонатах, поділилася враженнями щодо учасників змагань. Вона звернула увагу на наполегливість, завзятість, з якою хлопчики та дівчатка, попри свій юний вік, готуються до ігор. Тренування розпочиналися о 7 годині ранку, потім – ігри за традиційною сіткою, двічі-тричі на день.

З огляду на насичений графік чемпіонату, організатори – «Лаун Теніс Клуб» і мережа дитячих магазинів «Антошка» – цього року відмовилися від розважальної програми для учасників.

Водночас переможці «Кубка Антошки» отримали разом зі спортивними нагородами та почесними дипломами цінні призи від спонсора: радіокеровані яхти, залізниці та треки, настільні ігри й набори для творчості.

Переможцями «Кубка Антошки-2015» в одиночному розряді до 14 років стали Олексій Шестаков (Севастополь) та Ганна Мартем'янова (Львів). У парному розряді серед хлопчиків перемогли Іван Бритиков (Харків) і Михайло Муравйов (Кривий Ріг), серед дівчаток – Марія Берген (Бровари) та Ганна Новікова (Київ). У змішаному розряді перемогла пара Ганни Мартем'янової та Олександра Васильєва (Кривий Ріг).

Переможці літнього дитячого чемпіонату з тенісу в категорії до 12 років: в одиночному розряді – В'ячеслав Бєлінський (Донецьк) та Дар'я Лопатецька (Харків), у парному розряді — В'ячеслав Бєлінський і Микита Завгородько (Луганськ), Дар'я Лопатецька та Любов Кост, у змішаному розряді (мікст) – Дар'я Лопатецька та Михайло Моссур (Харків). 

Переможці «Кубка Антошки-2015» до 12 років у змішаному розряді (мікст)

Переможці «Кубка Антошки-2015» до 12 років у парному розряді серед дівчаток

Переможці «Кубка Антошки-2015» до 12 років в одиночному розряді серед хлопчиків

Переможці "Кубка Антошки-2015" до 12 років під час закриття чемпіонату

Переможці «Кубка Антошки-2015» до 14 років у змішаному розряді (мікст)

Переможці «Кубка Антошки-2015» до 14 років в одиночному розряді серед хлопчиків

Переможці «Кубка Антошки-2015» до 14 років – майбутні учасники національної збірної з тенісу