80-річчя «Монополії» компанія Hasbro святкує разом із «Антошкою»

Популярна настільна бізнес-гра «Монополія» 2015 року відсвяткувала свій ювілей світовим чемпіонатом у Макао. Чемпіонат України з «Монополії», який підтримала мережа магазинів «Антошка», став відбірним туром для світового змагання. 

Відбірні ігри відбулися 6 червня в Одесі та 13 червня в Києві. У фіналі чемпіонату зійшлися четверо найкращих гравців: по два фіналісти відбірних турів у кожному місті. Фінальна гра 13 червня визначила переможця національного чемпіонату – ним став киянин Олександр Коваленко. Восени він поїде на світовий суперфінал «Монополії» до Макао.

У грі могли взяти участь усі, кому вже виповнилося 18 років. Організатор чемпіонату, компанія Hasbro, створила вебплатформу (http://monopoly.hasbrogames.com.ua/) з описом умов участі та механізмом реєстрації. Заявку на участь подали понад 500 осіб. Спочатку всі учасники пройшли попередній відбір, тобто склали тест, який перевіряв знання правил «Монополії». До відбірних турів потрапили 32 гравці в кожному місті.

Кожен учасник чемпіонату отримав у подарунок спеціальне ретро-видання гри «Монополія 80 років», яке компанія Hasbro випустила на честь ювілею. У новому випуску фішки, картки та купюри виконані в ретро-стилі, а дерев'яні будинки, готелі та жетони мають оригінальний дизайн фігурок різних десятиліть.

«Антошка» підтримав чемпіонат із «Монополії» промокампанією у своїх магазинах, на сайті antoshka.ua та на сторінках у фейсбуці й інстаграмі.

Для найменших любителів «Монополії» в одеському ТРЦ «Мега Антошка» підготували окрему програму. У спеціально обладнаній розважальній зоні проходив дитячий чемпіонат із гри в «Монополію».

Відбірний тур в Одесі відвідав Владислав Бурда. Він зіграв із представниками ЗМІ в «Монополію» поза конкурсом.

Президент RedHead, давній шанувальник «Монополії», після завершення турніру поділився своїми враженнями:

«Переваги цієї гри в тому, що вона повністю повторює життєву модель. Як людина поводиться в грі, так вона діє в житті. Хтось надмірно обережний, не робить зайвих рухів, пливе за течією за допомогою кубиків. А хтось активно пропонує угоди й прагне максимальної забудови, навіть якщо залишається без кешу. На відміну від реального життя програти в «Монополію» та збанкрутіти не боляче. Крім того, в «Монополії» є жорсткі правила, що також відрізняє її від справжніх життєвих ситуацій.

Коли розпаковуєш коробку й відчуваєш друкарський запах фарби для грошей і розкладаєш поле – все виглядає ідеально. У житті все не буває ідеально. Ти спочатку змушений долати хаос. Тому «Монополія» не тільки чудово тренує бізнес-мислення, а ще й дає змогу оминути реальність, де виграш викликає викид адреналіну, а програш залишає тебе в обоймі життя».