Майстер-клас Іцхака Адізеса в Києві відбувся за участю команди RedHead

28 травня д-р Іцхак Адізес виступив у НСК «Олімпійський» перед 450 власниками бізнесу та управлінцями. У програму майстер-класу було включено спільну презентацію Владислава Бурди та Олега Михайленка про використання методології Адізеса в сімейних корпораціях RedHead та «МІРС».

Доктор Іцхак Адізес сьогодні посідає 28 позицію в рейтингу «100 найкращих консультантів у сфері лідерства» за версією Executive Excellence Journal, а створена ним організація Adizes Institute входить до десятки найкращих консалтингових компаній світу згідно з рейтингом Leadership Excellence Journal.

Організаторами його приїзду в Україну та зустрічі з бізнесменами стали українське відділення Інституту Адізесу та компанія IdeasFirst. Майстер-клас сучасного гуру менеджменту отримав назву "Управління змінами в умовах невизначеності".

 

Іцхак Адізес розповів про закономірності розвитку організацій у контексті актуальних соціальних змін і проаналізував конкретні приклади з досвіду українських компаній, чиї представники були в залі.

«Якщо ви дійсно управляєте – ухвалюєте рішення та впроваджуєте їх – це неминуче призводить до нових змін. І так буде завжди. Проблеми виростають зі змін, викликаних вашими рішеннями. І це добре! Доки у вас є проблеми, ви живі!», – каже Іцхак Адізес.

RedHead використовує організаційну методологію Адізеса з 2004 року. Один із ключових принципів методології – інтеграція, що ґрунтується на взаємній повазі та довірі членів організації.

У своїх книгах та виступах Іцхак Адізес часто коментує ідею інтеграції: «Моя методологія спрямована на те, щоб звичайні люди досягали неординарних результатів. Як? Шляхом створення команди з іншими людьми, які вас доповнюватимуть».

Владислав Бурда, виступаючи разом з Олегом Михайленком під час майстер-класу Іцхака Адізеса в Києві, відзначив ефективність системи Адізеса в процесі створення «команди мрії» – групи лідерів, які доповнюють одна одну.

На підтвердження цих слів власники RedHead та «МІРС» познайомили слухачів майстер-класу зі своїми командами топменеджерів, які в повному складі приїхали разом із ними, щоб відвідати цей унікальний захід.

Запитання Владиславові Бурді та Олегові Михайленку, а також їхнім командам викликали не менш жваву дискусію, ніж виступ д-ра Адізеса.

Президент RedHead навів приклади привнесення до методології Адізеса власних ноу-хау: від створення змішаних форматів під час синергетичної діагностики (syndag) різних рівнів організації до використання в конкретному корпоративному контексті інструментів контролю нефінансових цілей — Orange Book, створений топменеджерами RedHead, є варіацією класичного Black Book.

Ця зустріч стала першою нагодою для широкої аудиторії обговорити реальний досвід впровадження методології в українських компаніях за безпосередньої участі гуру.

Напередодні майстер-класу керівники всіх департаментів RedHead зібралися в Києві на черговий POC – організаційну раду, яка щомісяця проходить за організаційною методикою Адізеса.

Іцхак Адізес погодився приєднатися до команди RedHead під час цього заходу. Менше ніж за годину він встиг дати свої рекомендації щодо стилів управління кожного топменеджера, оцінив ефективність команди загалом і відповів на запитання модератора POC щодо безпосередньої ролі інтегратора заходів відповідно до методології Адізеса.